Spausdinti

Sveikas ir saugus maistas

Nacionalinės mokslo programos „Sveikas ir saugus maistas“ tikslas – susisteminti naujas mokslo žinias, reikalingas metodams kurti ir pritaikyti biomedžiagas naujiems saugiems, aukštesnės kokybės ir padidintos biologinės vertės maisto produktams, kurie atitiktų sveikos mitybos principus ir būtų konkurencingi vidaus ir užsienio rinkose; parengti teorinius pagrindus funkcionaliųjų maisto produktų gamybos technologijoms ruošti, racionaliai naudojant vietines žaliavas ir saugiai pateikiant produktus vartotojams.

Šiuo metu Universitete vykdomi Nacionalinės mokslo programos „Sveikas ir saugus maistas“ projektai:

Eil. Nr. Projekto pavadinimas Vykdymo metai Projekto nr. Projekto vadovas Padalinys
 1 Grikių veislių ir auginimo sąlygų atranka, technologijos funkcionaliųjų komponentų didinimui kūrimas 2014-2015 SVE-02/2014 L. Ivanauskas FF Analizinės ir toksikologinės chemijos k-ra
2 Daugiamečiai pupiniai augalai - pridėtinės vertės ingridientų šaltinis funkciniam maistui 2014-2015   H. Rodovičius FF Vaistų chemijos k-ra
  Atsparumą antibiotikams koduojančių determinančių paplitimas paukštienoje 2014-2015 SVE-05/2014 M. Virgailis VF Mikrobiologijos ir virusologijos inst.
3 Natūralių mineralinių medžiagų (molžemio) įtakos veršelių auginimui ir sveikatingumui tyrimas 2012 -2015 SVE-03/2012 A. Šimkus Gyvulininkystės technologijų f-tas
5 Skirtingai užaugintų ūkinių ir laukinių gyvūnų mėsos kokybė vartotojų sveikos mitybos aspektu 2012 -2015 SVE-07/2012 V. Razmaitė Gyvulininkystės institutas
6 Tarprūšiniai sodo augalų hibridai-naujas antocianinų šaltinis 2011-2014 SVE-03/2011 J. Liobikas Neuromokslų institutas
7 Maisto žaliavų ir produktų saugos bei kokybės gerinimas žmonių kampilobakteriozės prevencijai 2011-2014 SVE-05/2011 M. Malakauskas    VF Maisto saugos ir kokybės katedra
8 Vertingesnių ir saugesnių maisto produktų kūrimas taikant augalinės žaliavos kietafazę fermentaciją 2011-2014 SVE-09/2011 E. Bartkienė        VF Maisto saugos ir kokybės katedra

 

Daugiau informacijos apie šios programos vykdomus konkursus, kvietimus ir konkursų rezultatus skaitykite čia.