Gyvūnų sveikatingumo ir gyvūninės kilmės žaliavų kokybės centras

  • Eksperimentinės ir klinikinės farmakologijos laboratorija
    • Informacija ruošiama, norėdami sužinoti daugiau, galite susisiekti su APC koordinatoriumi – apc@lsmuni.lt
  • Gyvulių mėsinių savybių ir mėsos kokybės įvertinimo laboratorija
    • Genotipo įtakos galvijų tarpraumeninių riebalų kiekiui ir riebalų rūgščių struktūrai nustatymas ir priemonės galvijienos biologinei vertei gerinti
    • Mėsinių veislių galvijų adaptacinių procesų ir panaudojimo efektyvumo tyrimas
    • Genotipo įtaka kiaulių mėsinėms savybėms ir mėsos kokybei
    • Mėsinių galvijų auginimo technologijų palyginamieji tyrimai
  • Gyvūninių maisto žaliavų saugos ir kokybės tyrimų laboratorija

    Informacija ruošiama, norėdami sužinoti daugiau, galite susisiekti su APC koordinatoriumi – apc@lsmuni.lt

  • Histopatologinių tyrimų laboratorija
    • Gyvūnų endokrininės sistemos, reprodukcijos organų, onkologinių ir užkrečiamųjų ligų patomorfologiniai tyrimai
  • Parazitologinių tyrimų laboratorija
    • Aktualių zoonotinių parazitų biologinius tyrimai
    • Parazitozių epizootinių ir plitimo rizikos veiksnių vertinimas
    • Zoonotinių ir žemės ūkiui ekonomiškai svarbių parazitų kontrolės programų kūrimas
    • Atliekama žemės ūkio gyvulių, paukščių ir naminių augintinių parazitinių ligų sukėlėjų diagnostika
    • Atliekami antiparazitinių vaistų efektyvumo tyrimai
    • Kuriamos antihelmintikams alternatyvios kontrolės priemonės
  • Mikrobiologinių tyrimų laboratorija
    • Mikroorganizmų identifikavimas fenotipiniais ir molekuliniais metodais
    • Bakterijų atsparumo antibiotikams tyrimai
    • Antimikrobinių medžiagų poveikio mikroorganizmams tyrimai
    • Bakterinių ligų ir gyvūninės kilmės maisto produktų kontaminacijos tyrimai
    • Aplinkos taršos mikroorganizmais tyrimai
  • Virusologinių tyrimų laboratorija
    • Gyvūnų užkrečiamųjų ligų epidemiologijos tyrimai
    • Etiopatogenezės tyrimai
    • Gydymas ir profilaktika
    • Aukštos kokybės, saugesnių ir sveikų gyvūninės kilmės maisto žaliavų gavimas