Spausdinti

Teikiamos paslaugos

  • gyvulių mėsinių savybių įvertinimas;
  • mėsos fizinių, cheminių, technologinių savybių nustatymas ir įvertinimas;
  • mėsos biologinės vertės nustatymas;
  • cholesterolio (LDL ir HDL) nustatymas mėsoje;
  • įvairių pašarinių priedų panaudojimo efektyvumo bei jų įtakos gyvulių augimo spartai mėsinėms savybėms ir mėsos kokybei nustatymas;
  • teikiamos konsultacijos galvijų ir avių auginimo, šėrimo bei laikymo klausimais;
  • receptūrų sudarymas paukščiams ir kiaulėms; paukščių lesinimo ir medžiagų apykaitos bandymų vykdymas, kombinuotųjų lesalų, pašarų ir ekskrementų
  • cheminiai tyrimai. Kiaušinių kokybės tyrimai;
  • konsultuoja ir pataria kaip pagaminti daugiau ir geros kokybės pieno, kokią pasirinkti melžimo techniką, kaip apsaugoti karves nuo tešmens ligų,
  • įvertina melžimo įrangos techninį ir sanitarinį stovį, melžimo įrangos eksploataciją;
  • organizuoja respublikines melžėjų varžytuves, moko kaip gaminti geros kokybės pieną pieno supirkėjus, melžėjas, gyvulininkystės specialistus, ūkininkus.